آموزش

مکعب روبیک چیست؟

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”3_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

مکعب روبیک چیست؟ و معرفی آن!

مکعب روبیک در واقع یک جورچین (پازل) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. این وسیله مدل‌های بسیاری دارد که از جمله از آنها می‌توان به ۲×۲×۲ (مکعب جیبی)، ۳×۳×۳ (انتقام روبیک)، ×۴×۴، ۵×۵×۵ (روبیک پرفسورها)، ۶*۶*۶،۷*۷*۷ اشاره کرد که این‌ها از روبیک‌های مکعب شکل می‌باشد که البته در اشکال دیگری چون هرمی، ۱۲ وجهی، بشکه‌ایی ساخته شده‌است.

روبیک

طراح مکعب پازل روبیک:

معرفی پروفسور ارنو روبیک:

پروفسور ارنو روبیک، خالق این مکعب جادویی، در ۱۳ جولای سال ۱۹۴۴، درست یک سال پیش از پایان جنگ جهانی دوم، در بوداپست، پایتخت مجارستان زاده شد. پدرش مهندس پرواز فرودگاه، و مادرش شاعر و هنرمند بود. او که دانش آموختهٔ دانشکدهٔ فنی بوداپست (پایهٔ مهندسی معماری) و دارای مدرک فوق لیسانس در مجسمه سازی و معماری داخلی (۱۹۶۷) است، از واپسین سال‌های دههٔ ۱۹۶۰ به استادی طراحی داخلی و معماری «آکادمی هنری صنایع کاربردی» بوداپست دست یافت.

او در آن هنگام آموزشیار رتبهٔ سهٔ آکادمی بود و در ساعت‌های بی کاری‌اش بر روی مدل‌ها و طرح‌های سه بعدی کار می‌کرد، تا آن که سرانجام در سال ۱۹۷۴ ساخت نخستین نمونهٔ مکعب خود را به پایان رساند، و نزدیک به یک سال پس از آن درخواست ثبت طرح خود را به ادارهٔ ثبت اختراعات مجارستان داد. پروفسور روبیک که امروز به سبب همان نوآوری آوازه‌ای جهانی به دست آورده‌است، از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵ بیشتر وقتش را به معماری گذراند، ولی از آن پس همهٔ توان خود را بر تدریس در دانشگاه متمرکز ساخت.

حل معمای طرح شده

در آن روزگار، حل معمای طرح شده به هیچ روی آسان نمی‌نمود، و این حرف زبان‌زد همگان بود که خود پروفسور بر سر حل آن یک ماه وقت گذاشته‌است. این وسیله در سال ۱۹۷۷ در کشور مجارستان به تولید انبوه رسید و با آن که بیرون از مرزهای مجارستان برایش هیچ گونه بازاریابی و یا تبلیغاتی صورت نپذیرفته بود، نخستین زمزمه‌های مردم پسندی اش از گوشه و کنار کشورهای اروپایی برخاست.

اندکی پس از آن، در سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۰ فکر افزار نوبرانهٔ روبیک به ایالات متحدهٔ آمریکا و دیگر کشورهای جهان نیز شناسانده شد. تاریخ دقیقی از راهیابی این وسیله به ایران در دست نیست، ولی آنچه روشن است، این که می‌بایست هم زمان با گسترش جهانی آن در سال‌های پیش از ۱۹۷۹ بوده باشد. بدین سان، این وسیله در سراسر جهان فروشی چند میلیونی یافت و شگفتی ریاضی دانان و دانشوران دیگر حوزه‌های دانشگاهی را نیز برانگیخت.

البته تا آن زمان هنوز هیچ راه حل جامع و کاملی برای مکعب به نگارش در نیامده بود و دانش آموختگان و مهندسان، می‌کوشیدند تا روش‌هایی را برای حل معما بیابند. نخستین بار در سال ۱۹۸۱، شیمیدان و ریاضیدانی به نام جیمز جی. نورس، راه حل خود را به نگارش درآورد.

رکوردهای روبیک ۳×۳×۳ :

فیلیکس زمدژ (Feliks Zemdegs) با زمان ۵.۶۶ ثانیه
ماتس والک (Mats Valk) با زمان 6.41 ثانیه
نیپات چارونفولفانت (Nipat Charoenpholphant) با زمان 6.78 ثانیه

رکورد دارهای ایرانی :

نفراول ایران سیدمحمدحسین فاطمی (Sayyed Mohammad Hossein Fatemi) با زمان 11.05 ثانیه و رتبه جهانی 514
نفر دوم ایران سپهر صانعی (Sepehr Saneii) با زمان 12.36 ثانیه و رتبه جهانی 999
نفر سوم ایران آرمین سلیمانی (Armin Soleimani) با زمان 12.44 ثانیه و رتبه جهانی 1031

انواع مکعب های روبیک:

(مکعب جیبی 2×2×2 ) · (مکعب روبیک 3×3×3 ) · ( روبیک انتقام 4×4×4 ) · (روبیک پروفسورها 5×5×5)· (روبیک 6در6 روبیک 6×6×6 ) · (روبیک 7در7 روبیک 7×7×7)

مکعب هلی کوپتری · مکعب سودوکو · مکعب میان تهی · روبیک آینه ای · روبیک 360 درجه

فواید مهم:

با توجه به معرفی های مقاله ی مکعب روبیک وب سایت رسمی ذهن نو افراد علی الخصوص نوجوانان و نوجوانانی که در حال تحصیل هستند و یا حتی مردم عادی که در حال گذران زندگی هستند با فراگیری فرمول حل این وسیله درهم ریخته می توانند در حل مسائل کاری، تحصیلی و زندگی خود برآیند. حل مکعب روبیک در دانش آموزان قدرت اعتماد به نفس و مهارت حل مسائل مهم تحصیلی مخصوصاً دروس محاسباتی و ریاضی و فیزیک را افزایش می دهد. همچنین حل مکعب روبیک در ارتقاء و بهبود هوش فضایی انسان بسیار مؤثر است.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Views: 191

دیدگاهتان را بنویسید